NIEUWS 

Onderstaand vind u verschillende berichten die van toepassing zijn op de wijk Roerzicht. Als u ook iets wilt delen via deze pagina, laat het ons weten!

Sinterklaas bij de Rattekazzz!!! 

Voor onze kleinste wijkbewonertjes: binnenkort is Sinterklaas weer in het land, en natuurlijk ook in onze wijk! De dames van de Rattekazzz hebben weer weten te regelen dat hij op bezoek komt, en wel zondag 18 november om 14.30 uur in cafe Braam! Bekijk hier de uitnodiging!

Bericht van overlijden 

De Wijkraad Roerzicht heeft met verdriet kennisgenomen van het overlijden van haar bestuurslid

 

Anny Ramakers-Dahmen

 

Anny heeft vanaf de oprichting deel uitgemaakt van de Wijkraad. Ze heeft zich altijd goed op de hoogte gehouden van de nieuwsfeiten, die voor de wijk van belang waren. De laatste paar jaar kon Anny helaas niet meer naar de vergaderingen komen vanwege haar zwakke gezondheid, maar zij wilde wel graag op de hoogte gehouden worden van hetgeen in de vergaderingen werd besproken. Haar belangstelling voor de wijk bleef onverminderd aanwezig. Wij zullen haar missen.

Wij wensen haar kinderen Christophe en Celine veel sterke toe bij het verwerken van dit verlies.

De afscheidsbijeenkomst vindt plaats op dinsdag 15 augustus 2017 om 14.00 uur in de Minderbroederskerk te Roermond.

 

Namens de Wijkraad

Sonja Smeets, secretaris

Boekenmarkt 2017 

26/27 juli 12.00-21.00

Ook dit jaar organiseert de Protestantste Gemeente Roermond samen met de Stichting Vrienden van de Minderbroederskerk tijdens de Roermondse Sjommelmert weer haar jaarlijkse boekenmarkt.

Download hier het hele bericht

26/27 juli is het weer boekenmarkt!

Samen energie opwekken met zonnepanelen in Roerzicht 

16 maart om 20.00 uur in het Cuypershuis aan de Pierre Cuypersstraat 1, Roermond

 

Roerzicht blijft in de ban van samen energie besparen. Na de succesvolle isolatie-actie in het najaar van 2016 starten ze in de buurt een tweede energiebesparingsactie: gezamenlijke inkoop van zonnepanelen. Het buurtteam heeft twee deskundigen uitgenodigd om over zonnepanelen te komen vertellen tijdens een buurtbijeenkomst op donderdag 16 maart om 20.00 uur in het Cuypershuis aan de Pierre Cuypersstraat 1, Roermond. Iedereen is welkom.

 

De lente komt er aan. Een goed moment om over zonnepanelen na te denken. Want van april tot en met september schijnt de zon het felst en brengen zonnepanelen het meeste op. “Er komen steeds meer zonnepanelen in Nederland. Niet zo gek, want ze worden steeds goedkoper en er is zonlicht genoeg in ons land. De energie die je ermee opwekt, kun je direct gebruiken. Je elektriciteitsrekening kan omlaag en je draagt nog bij aan het milieu ook,” aldus Govert Gribling. Samen met Bernard Nusselder en Guido Beusen maakt hij deel uit van een groep actieve bewoners die met energiebesparing aan de slag zijn

 

Energieadviseur

Energiedeskundigen Ruud van de Voort en Bert ten Haaf van Soltronergy komen alle aspecten van zonnepanelen uitleggen en geven informatie over subsidies en (belasting)regelingen. Na de pauze kunnen zij aan de hand van recente luchtfoto's een aantal daken uit de buurt inschatten op geschiktheid voor panelen en wat het opbrengt. “Na deze avond weet je waar je aan moet denken als je zonnepanelen wilt (laten) installeren. Wil je een maatwerkadvies voor je eigen dak, dan kan dat ook. De kosten van dat advies verdien je zeker terug!" geeft Govert aan. “Woon je in een andere buurt en heb je ook interesse? Dan ben je van harte welkom naar de buurtbijeenkomst te komen."

 

Blijf op de hoogte

Via buurkracht.nl/roerzicht kunnen inwoners uit Roerzicht op de hoogte blijven van de besparingsacties. Govert: “Aanmelden op onze buurtpagina verplicht je tot niets. Er staan ook handige tips op en je kunt, als je een slimme meter hebt, inzicht krijgen in je energieverbruik. ”

 

Meer informatie?

Voor meer informatie neem contact op met het buurtteam Roerzicht via govertgribling@hotmail.com. Meer weten over Buurkracht? Neem dan contact op met Patricia Vinclair, via patricia@buurkracht.nl of kijk op www.buurkracht.nl.

Jeugdcultuurfonds 

herfst 2016

Voor kinderen die graag een muziekinstrument willen spelen, dansles volgen, lid worden van de toneelvereniging, zingen of creatief bezig willen zijn, maar van wie de ouders geen financiële mogelijkheden hiervoor hebben, is het Jeugdcultuurfonds de uitkomst!

Download hier de folder

Sinterklaas 

13 november - 15.00 uur

Namens de Rattekazzz-dames:

De Sint komt dit jaar op 13 november aan in Roermond aan zal daarna de Rattekazzz kindjes bezoeken bij Braam! Zet het alvast in je agenda, om 15.00 uur bij Braam!

 

Download hier de flyer!

Wat vindt u van het onderhoud van de openbare ruimte? 

De gemeente Roermond wil graag uw mening horen over het onderhoud van de openbare ruimte. Worden de fietspaden goed onderhouden? Doet de straatverlichting het? Wordt zwerfvuil snel genoeg opgeruimd? Laat het weten via deze enquête. Wij horen graag van u of we dit goed doen en of u nog tips heeft voor ons. De enquête neemt nog geen 10 minuten van uw tijd in beslag.

 

U vindt de enquête door te klikken op de volgende link: www.roermond.nl/peiling

U kunt de enquête invullen tot en met 31 oktober 2016.

 

Mocht u vragen hebben naar aanleiding van deze enquête? Dan kunt u een mail sturen naar info@roermond.nl onder vermelding van ‘enquête beleving openbare ruimte’.

 

Mantelzorger worden? 

herfst 2016

Wilt u als inwoner van Roermond zich

inzetten voor mantelzorg? Neem dan contact op met Betty Wilms, beleidsmedewerker welzijn, bettywilms@roermond.nl.

Zij informeert u graag over hoe u zich hierbij kunt aansluiten.

De Sint komt 

13 november 2016

Namens de Rattekazzz-dames:

De Sint komt dit jaar op 13 november aan in Roermond aan zal daarna de Rattekazzz kindjes bezoeken bij Braam! Zet het alvast in je agenda, meer info volgt!

Zomeractie tegen woninginbraak 

zomer 2016

Gemeente en politie starten vandaag een actie tegen woninginbraak tijdens de zomermaanden met de naam: “Op vakantie? Maak het inbrekers niet te makkelijk”.

Samen met organisaties in wijken en buurten attenderen zij inwoners op de grotere kans op inbraak in de zomerperiode.

 

Lees het hele bericht op: http://www.roermond.nl/?id=128720

Boekenmarkt 
Minderbroederkerk  

27 juli / 28 juli: 12.00u tot 21.00 u

Ook dit jaar vindt tijdens de Roermondse Sjommelmert weer de jaarlijkse boekenmarkt plaats in de Minderbroederskerk (Minderbroederssingel 15F). Tijdens de boekenmarkt kunt U ook terecht voor CD’s, DVD’s en bladmuziek, uiteraard voor zover er aanbod is en zolang de voorraad strekt.

 

download het volledig bericht hier

Buurtpreventie Whatsapp 

29 april 2016

30 maart werd met hulp van de gemeente de buurtpreventie WhatsApp Roerzicht leven in geblazen, door huis aan huis een bewonersbrief te verspreiden. Inmiddels heeft de groep ruim 70 deelnemers uit de buurt Roerzuid. Alle straten zijn vertegenwoordig, van sommige huishoudens diverse bewoners (dit mag). Het doel van de app verdachte situaties direct melden, samen zien we meer. Zijn er geen verdachten situaties, dan word er niks gemeld op de app. Deelnemer worden? Stuur een mailtje naar buurtpreventieroerzicht@gmail.com met vermelding van uw adres en telefoonnummer en u word toegevoegd en ontvangt de afspraken/ huisregels die gelden voor deze groep.

Pension Roerzicht verhuisd 

1 april 2016

Op 1 april is Pension Roerzicht verhuisd van de Frans Douvenstraat naar Venlo. Na jarenlang overleg van de wijkraad met gemeente, politie, wijkcoaches en Gastenhof heeft wethouder Smitsmans Gastenhof overtuigde van de onhoudbaarheid van de situatie. De wijkraad heeft vanaf het begin niet alleen ingezet op de overlast, maar vooral ook op de onwerkbare situatie: teveel jongeren, te weinig stafcapaciteit en ongeschiktheid van het gebouw. Tegelijkertijd is de maatschappelijk bestemming van het gebouw gewijzigd naar een woonbestemming. Totdat zich een nieuwe eigenaar aandient is Gastenhof verantwoordelijk voor het beheer.

Buurkracht Bijeenkomst 

donderdag 14 april vanaf 19.45u

Afgelopen november presenteerden we in het Cuypershuis een mooie buurtaanbieding voor isolatie. Dat heeft verschillende bewoners een comfortabele winter gebracht. Nu de zon weer doorbreekt, gaan we verder met energie besparen. En dat begint bij inzicht. Wil jij weten hoe je energierekening in elkaar zit? Testen hoe het zit met je energiekennis? Of de grootste energieslurpers in je huis opsporen? Kom dan naar onze buurtbijeenkomst op 14 april. Schrijf de datum alvast in je agenda!

 

Download hier de volledige uitnodiging!

Museumburen 

vrijdag 29 april - 18.30u

Speciaal voor de inwoners van Roerzicht organiseert het Cuyperhuis "Museumburen":

 

Vanaf 18.30u: Inloop

 

Rond 18.45 u: Welkomstwoord door wethouder IJF . Het thema van de toespraak is het project Waaks en de waardevolle designobjecten die te zien zijn in de tentoonstelling Design Derby.

 

Rond 19u: Zelfstandig bezoek aan de wisselexpositie Design Derby. In de zaal zijn vier vrijwilligers van het museum aanwezig om tekst en uitleg te geven over de tentoonstelling.

 

Rond 19.30 u: Einde in het Cuyperscafé. Gezellige burenborrel tot ongeveer 20.15 uur.

Pasen bij  
de Rattekazzz! 

26 maart 14.00 Cuypershuis tuin

Speciaal nieuws voor alle Roerzicht kindjes!

Binnenkort komt de paashaas weer. Download hier het bericht om er alles over te lezen!

Vooraankondinging Design Derby 

24 april Cuypershuis

Het Cuypershuis Roermond toont vanaf 24 april de expositie ‘Design Derby’: een overzicht van 200 jaar vormgeving uit België en Nederland. Zorgvuldig geselecteerde designobjecten. Download hier het persbericht!

Kinderconcert Peter en de Wolf 

Zondag 13 Maart 11.30

Cuypershuis

Wat gebeurt er als je een echte wolf tegenkomt? Samen met acteur Laura Mentink geeft het blaaskwintet van philharmonie zuidnederland een antwoord op deze spannende vraag. Met de aanstekelijke muziek van Prokofjevs klassieker Peter en de Wolf slepen ze jong en oud mee in een interactief verhaal waar werkelijkheid en fantasie niet meer van elkaar te onderscheiden zijn. De kat, eend, vogel, grootvader, wolf en uiteraard Peter komen tot leven in een feest van prachtige klankkleuren!

 

Download hier het persbericht

Peter en de Wolf in het Cuypershuis!

Whatsapp buurtpreventie 

Whatsapp buurtpreventie, samen houden we de buurt veilig! Een oproep voor initiatiefnemers

In steeds meer wijken en buurten zijn bewonersgroepen actief met Whatsapp groepen. Als gevolg hiervan daalt het aantal inbraken in de wijk sterk. De inbraken verplaatsen zich naar wijken waar nog geen groepen actief zijn. Samen met de politie wil de gemeente graag bewonersgroepen in heel Roermond stimuleren en ondersteunen. In de wijk Roerzicht is nog geen bewonersgroep actief, of maar beperkt tot enkele straten. Wanneer u een groep binnen de wijk Roerzicht wil opzetten, kan de gemeente Roermond u hierbij helpen. U kunt zich per mail opgeven bij Martin van Wanrooij, beleidsadviseur Veiligheid gemeente Roermond martinvanwanrooij@roermond.nl

Op Facebook is de groep ‘Buurtpreventie Roermond’ actief. Hierop verschijnen regelmatig berichten over de ontwikkelingen van Whatsapp buurtpreventie in Roermond. Ook voor deze groep op Facebook kunt u zich aanmelden.

Carnaval Steenen Brug 

Optocht in de wijk!

De wijk zal dit jaar een heuse carnvalsoptocht voorbij zien trekken door de straten! Alle kinderen van de Steenen Brug lopen mee, op "4 fibbrewari". Download hier de brief van de Steenen Brug.

Renovatie Speelhoek  

Bischop Schrijnenplein

Komend voorjaar wordt de speelhoek op het Bischop Schrijnenplein aangepakt; wij zullen u op de hoogte houden van eventueel nieuws hieromtrent.

Bijeenkomst Buurkracht 

Evaluatie eerste buuractie

Op 26 november presenteerde het buurtteam de eerste buurtactie. Klik hier om de volledige review van deze info-avond te lezen.

Kerstviering Cuypershuis 

20 december vanaf 16.00 uur

Het Cuypershuis nodigt de buurt uit voor een kerstviering op zondag 20 december. Lees alles info door de flyer te downloaden, klik hier!

Roermond Nieuws.nl 

Heeft u regionaal nieuws?

Uw verenigingsberichten en activiteiten gratis plaatsen op de nieuws-site www.roermond.nieuws.nl?

Zij zijn een internetsite, verbonden aan Nieuws.nl, een landelijke organisatie, die lokaal nieuws op een kwalitatief niveau in woord en beeld brengt. Het zogenaamde “andere nieuws”. Klik hier voor de flyer

Het laatste nieuws over de wijk Roerzicht!

Sint-Bericht van de Rattekazzz! 

Hierbij het inschrijfformulier voor de Sinterklaasmiddag van de Rattekazzz bij Braam op zondagmiddag d.d. 22-11-2015. Aanmelden kan tot 16-11-2015!

We hebben bij het inschrijfformulier alvast een handige schoenzet-kalender gevoegd!

Groet en tot bij Braam!

De Rattekazzz

 

download het inschrijfformulier hier

download de schoenzet-kalender hier

 

PS.

Denken jullie ook aan de leuke Pepernotenactie in het Cuypershuis op woensdagmiddag d.d. 02-12-2015. Aanmelden hiervoor kan nog tot 23-11-2015!

Waaks Project 

14 juni 2015

Als u hondenbezitter bent in onze wijk, dan loopt u regelmatig uw "blokje om". Op deze manier ziet en hoort u een hoop van wat er op straat gebeurd, en heeft u een goed beeld van de "normale gang" van zaken, en wat opvalt...Deze kennis is van groot belang voor de wijkveiligheid, en de politie probeert deze kennis te koppelen, door middel van het project "Waaks". Download hier de folder en lees meer!

Vakantietips 

14 juni 2015

De vakantie komt langzaam weer in zicht...Het is een bekend feit dat er tijdens vakantieperioden meer inbraken worden gepleegd. Bijgaand een door de politie opgezet overzicht met vakantietips tegen inbraak, zodat inbrekers minder kans krijgen!

Klik hier om te downloaden.

Afval Wijzer App 

21 Mei 2015

Er is een gratis app voor de iPhone/iPad, Android en Windows phone beschikbaar. Deze is te downloaden via uw store (zoek op ‘AfvalWijzer’).Hiermee kunt u uw inzameldagen op elk gewenst moment inzien. Tevens kunt u instellen dat u een berichtje wenst te ontvangen wanneer uw container op straat moet worden gezet. De app en website hebben ook algemene info over afvalsoorten en afvalsortering. De technische snufjes maken het nog gemakkelijker om afval goed en gesorteerd aan te bieden.

Rattekazzz Nieuws! 

21 mei 2015

De Rattekazzz is er voor alle kinderen in Roerzicht! Zo zijn er door het jaar verspreid allerlei leuke activiteiten, georganiseerd door deze groep vrijwilligers. Wij zullen op deze pagina ook nieuws over de Rattekazzz plaatsen.

Noteer alvast 10 juni: dan is er alweer een buitenspeeldag van de Rattekazzz!

Klik hier voor de poster van de buitenspeeldag!

Roerzicht bespaart Energie! 

15 mei 2015

Gezocht: enthousiaste buurtbewoners om samen energie te besparen!

Energie besparen is goed voor onze portemonnee. Voor het milieu. Voor de toekomst van onze planeet. En dus voor onze kinderen. Dat willen we allemaal wel. En toch komt het er vaak niet van. Te druk, gedoe, niet weten waar of hoe je moet beginnen. Wij, Govert Gribling en Bernard Nusselder, nemen in samenwerking met de wijkraad Roerzicht graag het initiatief om met onze mooie buurt bewust en duurzaam met energie om te gaan. Doe je mee? Want als we er samen onze schouders onder zetten moet het lukken!

klik hier om het formulier te downloaden

Buiten Beter: de app 

15 mei 2015

Zie je een probleem buiten op straat of in de buurt? Die lantaarnpaal nog steeds niet gerepareerd? Een vies bushokje, vuilniszakken ergens gedumpt of een fietspad met enorme gaten? Laat het snel en simpel weten met BuitenBeter. Deze app helpt om gemakkelijk problemen, irritaties en verbeteringen bekend te maken bij de gemeente. Gemeenten willen namelijk graag een schone, veilige en goede leefomgeving realiseren, voor haar inwoners Daarvoor is opmerkzaamheid en feedback zeer waardevol.

Klik hier om meer te lezen over de app.

Asbestinventarisatie 

2 mei 2015

In december werd door een grote brand de binnenstad / roerzicht getroffen door asbestverontreiniging. Het complete onderzoeksrapport kun u hier nalezen.

Roerzicht in historie 

2 mei 2015

Benieuwd naar de oorsprong van je straatnaam? Govert Gribling heeft een document opgesteld waarin je prachtig kunt terugvinden wat de geschiedenis en oorsprong is van vele straatnamen van Roerzicht.

Klik hier om het bestand (pdf) te downloaden.